Workshops ‘Op zoek naar Geld’ en ‘Handig met sociale media’

Wil je meer leren over hoe je als groen initiatief financiering kunt werven? Of wil je leren hoe je mensen kunt bereiken of betrekken via sociale media? Kom dan naar een van deze twee praktische workshops die Gelderse Natuurmakers samen met Leefbaarheidsalliantie Gelderland organiseert voor Gelderse groene maatschappelijke initiatieven. De workshops vinden plaats op maandag 2 december van 13:00 tot 17:00 uur op het provinciehuis in Arnhem.

Meld je uiterlijk 27 november aan via Irini.Salverda@wur.nl. We werken in kleine groepen, dus wacht niet te lang met aanmelden.


Programma

  • 13:00  Inloop en aanmelding met koffie en thee
  • 13:15  Welkom door Irini Salverda (Gelderse Natuurmakers) en René van Eijden (provincie Gelderland)
  • 13:30  Workshop ‘Op zoek naar Geld’ of ‘Handig met Sociale media’ (incl. pauze)
  • 16:30  Plenaire afsluiting met aansluitend een borrel


Workshops

Op zoek naar Geld – Ellen Oomen (adviseur Leefbaarheidsalliantie Gelderland)

In deze workshop maken we je wegwijs in financieringsland. Fondsen, sponsoring, crowdfunding, fondsenwervende events, contracten: wat houdt het in, wat zijn de verschillen? Wat heb je voor de verschillende manieren van financieren nodig? Welke manier van financieren past bij jou en jouw initiatief? Wat zijn ervaringen van anderen? We trappen af met het spel ‘Gek Op Geld’ en krijgen spelenderwijs de voor-en nadelen van verschillende financieringsbronnen in zicht. Daarna gaan we dieper in op jullie concrete uitdagingen. Je werkt uit welke financieringsvorm het beste past bij jouw initiatief, en wat de volgende stappen zijn om geld te werven.

Handig met Sociale Media – Aviva Nethe (adviseur Leefbaarheidsalliantie Gelderland)

In deze workshop leer je mensen bereiken of betrekken via sociale media. Na het volgen van de workshop weet je waarvoor je welk type sociale media het beste kunt inzetten, voor welke doelgroep en in hoeverre de verschillende sociale media kanalen wel of niet voor jouw doelen geschikt zijn. Je maakt een plan van aanpak over hoe jij sociale media gaat inzetten om jouw doelgroep te bereiken. Heb je een laptop? Breng hem mee, want we gaan meteen aan de slag. De workshop is bedoeld voor initiatiefnemers die nog aan het begin staan van het inzetten van sociale media voor hun initiatief.

Delen? Graag!