Bijeenkomsten

Festival Gelderse Natuurmakers

Wanneer: donderdag 28 juni, 16:00 -20:30 uur (inloop en inschrijven workshops vanaf 15:30 uur)
Waar: Zwitsal-terrein in Apeldoorn (Vlijtseweg 132, Ingang Noord)

Hashtag: #natuurmakers

Vind je het ook leuk en belangrijk dat mensen in Gelderland zelf initiatieven nemen voor het ontwikkelen of beheren van natuur? Ben je zelf betrokken bij een burgerinitiatief voor natuur in Gelderland of heb je met een initiatief te maken als ambtenaar? Wil je hier meer over leren en inspiratie opdoen? Kom dan naar het festival om andere Gelderse Natuurmakers te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen!

Schrijf je hier gratis in

Programma

Timetable Festival Gelderse Natuurmakers_met workshops

In de oude fabriekshal van Zwitsal gaat dagvoorzitter Marlies Claasen in gesprek met de inspirerende Gelderse initiatieven Buur maakt natuur, Co-Bomen en De TorenTuin en geeft Rinske van Noortwijk (directeur GreenWish) haar visie op de kracht van burgerinitiatieven en op wat zij nodig hebben van overheden om succesvol te kunnen zijn. Gedeputeerde Peter Drenth vertelt waarom Gelderse Natuurmakers waardevol en belangrijk zijn.

Ook zijn er verdiepende workshops. De prachtige initiatieven Emerpark, Marke Gorsselse heide en Arnhem Klimaatbestendig vertellen over hun succes en worsteling. Maar ook zijn er workshops om je ‘skills’ voor een succesvol initiatief bij te schaven, zoals een workshop over de scrum-techniek die gegeven wordt door IVN Gelderland. Daarnaast zijn er workshops over het samenspel tussen groene burgerinitiatieven en overheden: Arjan Klopstra vertelt over het opplussen van crowdfunding als alternatieve manier van financieren van groene burgerinitiatieven. En er is een workshop over tips voor een goede samenwerking tussen burgerinitiatieven en de gemeente.

Heel graag tot dan!