Inspiratiebijeenkomst op Campus Woudhuis over het verbinden van natuurbeheer met zorg en onderwijs vanuit een sociale onderneming

“Harde doelstellingen, flexibele wegen om er te komen”

Op donderdagmiddag 10 september organiseren we een inspiratie-bijeenkomst over het verbinden van natuurbeheer met zorg en onderwijs door de sociale onderneming Campus Woudhuis in Apeldoorn

Wil je leren over hoe je als maatschappelijke initiatiefnemer natuurdoelen kunt verbinden met sociale doelen en hoe je daarbij concreet kunt samenwerken met mensen en organisaties uit de zorg, het onderwijs en het natuurbeheer? Kom dan naar deze inspiratiebijeenkomst om hierover met Campus Woudhuis en elkaar uit te wisselen!

Campus Woudhuis is een groen werk-leerbedrijf en ‘living lab inclusief ondernemen’ op stadslandgoed Het Woudhuis in Apeldoorn. Hun motto is “harde doelstellingen, flexibele wegen om er te komen”. In de landgoedcoöperatie werken Natuurmonumenten, IVN, ‘s Heeren Loo Zorggroep en De Onderwijsspecialisten met elkaar samen onder de bevlogen leiding van sociaal ondernemer Jaap Berends.

“Verwacht niet een groots succesverhaal. Campus Woudhuis is volop in opbouw en steeds aanpassend en zoekend op weg naar een duurzame organisatie en businessmodel. Je hoort niet alleen de glimmende kanten, maar ook de rauwe kanten en dilemma’s van deze onderneming.”

Het programma is als volgt:

12:45 – Inloop en aanmelding
13:15 – Welkom door Irini Salverda (Gelderse Natuurmakers)
13:20 – Verhaal van Jaap Berends (initiatiefnemer Campus Woudhuis)
14:00 – Ronde 1 Workshops
14:45 – Wandeling in groepjes over het stadslandgoed
15:30 – Ronde 2 Workshops
16:15 – Afsluiting met gedeputeerde Peter Drenth
16:40 – Borrel

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

  • Groenbeheer stadslandgoed met leerwerktrajecten: hoe doelen natuurbeheer en sociale doelen met elkaar verbinden, en hoe werkwijze concreet vormgeven? Inleiders: Ruby Beltman (Campus Woudhuis) en een beheerder van Natuurmonumenten
  • Sociale onderneming Campus Woudhuis als samenwerkingsvorm: hoe werken de betrokken organisaties samen in een coöperatie? Inleider: Jaap Berends (Campus Woudhuis)
  • Hoe samen met betrokkenen op een inclusieve wijze richting en identiteit bepalen door middel van een doelenboom? Inleider: Marjet van Houten (Movisie)
  • Hoe kan de samenwerking van Campus Woudhuis met onderwijs een maatschappelijke en economische drager vormen? Inleiders: Wouter Hijweege (Campus Woudhuis) en Gilbert Leistra (Van Hall Larenstein)

Deze bijeenkomst wordt  aan de hand van een advies van Event Safety Institute Corona-proof vormgegeven. Landgoed Het Woudhuis is een zeer geschikte buitenlocatie om een bijeenkomsten in de 1,5 m samenleving daadwerkelijk vorm te geven.

  • Donderdag 10 september van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • Op stadslandgoed Het Woudhuis in Apeldoorn in de buitenlucht, Woldhuis 13, 7325 WN Apeldoorn
  • Aanmelden via Irini.Salverda@wur.nl voor 3 september
  • Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk vanwege de coronamaatregelen

 

 

Delen? Graag!