Bijeenkomst Succesvol verbinden! Leren van de aanpak van Doetebol

Uitnodiging inspiratiebijeenkomst 26 juni 2019:  Succesvol verbinden! Leren van aanpak groen burgerinitiatief Doetebol in Doetinchem

Wil je meer weten over hoe je als groen initiatief vrijwilligers aan je kunt verbinden, waardevolle relaties kunt leggen met maatschappelijke partners, en elkaars natuurlijke toegevoegde waarde beter kunt aanspreken? En wil je horen hoe je als overheid via ‘sturen is loslaten’ op inspirerende wijze met groene initiatieven kunt samenwerken? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst op woensdag 26 juni van 13:00 tot 17:00 uur in belevingspark Doetebol in Doetinchem!

Deze bijeenkomst is bedoeld voor Gelderse groene maatschappelijke initiatieven, overheden en andere organisaties die een rol zien voor zichzelf in het samen creëren van Gelderse natuur.

Gelderse Natuurmakers organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Stichting Doetebol, Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Gemeente Doetinchem.

Meld je uiterlijk 20 juni aan via Irini.Salverda@wur.nl. We hanteren deze keer een maximum ten behoeve van optimale uitwisseling in niet al te grote groepen, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Programma

13:00    Inloop met koffie en thee geserveerd door medewerkers van Elver

13:30   Plenair programma

Welkom door Irini Salverda (Gelderse Natuurmakers) en Vanessa Schroer (Stichting Doetebol)

René Reumer (bestuurslid Doetebol) en Ingrid Lambregts (wethouder gemeente Doetinchem) vertellen over de aanpak van Doetebol op basis van meervoudige waardecreatie en over in verbinding loslaten als aanpak van de gemeente

14:15    Ronde 1: Keuze uit een van de workshops in het belevingspark

15:15    Ronde 2: Keuze uit een van de workshops in het belevingspark

16:00    Afsluiting met gedeputeerde Peter Drenth en Rosalie van Dam (Gelderse Natuurmakers)

16:30    Borrel geserveerd door Elver en overhandiging goody bag van de Stadsboerin

Workshops

A. Vinden en verbinden van vrijwilligers – Ellen Oomen (adviseur Leefbaarheidsalliantie Gelderland)

B. Samenwerken met maatschappelijke partners – Vanessa Schroer (bestuurslid Doetebol)

C. Benutten van natuurlijk toegevoegde waarde en omgaan met conflict – Ingeborg van der Oord (sociaal psycholoog) en Tamara Otten (wijkregisseur gemeente Doetinchem)

D. Succesfactoren voor samenwerking tussen initiatief en gemeente – Ingrid Lambregts (wethouder gemeente Doetinchem) en René Reumer (bestuurslid Doetebol)

 

 

 

 

 

 

Delen? Graag!